Tips & Tricks

Auto, boot of fiets gecoat maar wat nu, hoe onderhoud ik mijn gecoate bolide? Op deze pagina geven we wat handige tip een tricks om zo lang mogelijk van je investering te kunnen genieten. 

Onze installers hebben je waarschijnlijk ook al het een en ander uitgelegd maar mocht je wat vergeten zijn op deze pagina vind je alles. 

Mocht je er dan nog niet uitkomen stuur ons of je installer dan gewoon even een berichtje. 

Tip! Wacht met wassen!

Als je je auto ophaald is de coating droog, maar nog niet 100%. De coating is nog niet op zijn volledige sterkte gedurende de eerste dagen na de behandeling.

De coatings is dus nog gevoelig en voor mechanisch contact. 

Geef de coating na het ophalen nog minimaal 7 dagen de tijd om uit te harden/drogen. Pas dan beschermt de coating voor 100%. 

mocht er een vogel iets achterlaten op de lak is het wel verstandig dit te verwijderen met bv IGL Coatings waterless en een zachte MF doek. 

Tip! Droog de auto altijd af!

Na het wassen van de auto is het verstandig hem af te drogen. 

Zeker als je de auto thuis wast met leiding water is de kans groot dat je waterspots krijgt. Was je de auto bij een wasplaats is de kans vele malen kleiner maar ook dan is het verstandig de auto gewoon even te drogen. 

Heb je onverhoopt toch waterspots kijk dan eens naar IGL Coatings Delete of vraag het je installer. 

Onze installers kunnen je ook alle producten leveren voor het onderhoud van je auto, fiets of boot 

Tip! Bij schade wordt de coating vergoed!

Een ongeluk zit in een klein hoekje en gellukig zijn we allemaal verzekerd.

In veel gevallen wordt het hercoaten van de schade delen gewoon vergoed door de verzekering. 

Wij kunnen niet zeggen in welk geval wel of niet maar het is in ieder geval belangrijk het na te vragen mocht het ooit nodig zijn.